Виши суд у Новом Саду је дана 28.03.2024. године донео и јавно објавио пресуду којом су оглашени кривим да су извршили кривично дело отмица у саизвршилаштву и осуђени на казне затвора и то Милан Пандуревић на 10 година и Биљана Ћосић на 6 година, у које казне им је урачунат притвор који је обома продужен до упућивања у завод за извршење кривичних санкција.

 

Оглашени су кривим да су дана 05. и 06. јула 2022. године у Новом Саду и Београду, заједнички претњом задржали и одвели оштећеног М. М. у намери да од њега изнуде новац, те ради остварења циља отмице оштећеном претили убиством, на тај начин што су након што је оштећени дошао у Нови Сад, у изнајмљени стан окривљене која се бавила проституцијом и сa њом ступио у сексуални однос, а што је претходно договорио путем сајта за оглашавање преко огласа „Секси мамица“ који је окривљена поставила и унапред јој платио ту сексуалну услугу, па када му окривљена није пружила услугу коју је платио, у соби се појавио окривљени Пандуревић за кога оштећени није знао да је у стану и оштећеном задао више удараца по глави и телу, уз претњу ножем сечива 20 цм који му је окривљена додала и речима да оштећени неће жив изаћи из стана док им не да 9.000 евра, захтевајући од оштећеног да скине златну наруквицу са руке вредности 1.680 евра, што је оштећени уплашен претњама и учинио. Након тога су према наводима првостепене пресуде окривљени Пандуревић и окривљена Ћосић, у циљу додатног обезбеђења да ће им окривљени предати 9.000 евра, истог приморавали на понижавајуће сексулане радње и све то снимали мобилним телефоном уз претњу да ће те снимке објавити на интернету као оглас за пружање сексуалних услуга све док им тражени новац не исплати. Даље су према наводима пресуде сво троје изашли из стана и аутомобилом оштећеног Нисан Кашкаи отишли до Богатића, где су у аутомобил по позиву окривљеног ушла још два лица, а потом су сви наставили до стана у Београду у којем је оштећени натеран да својом руком напише уговор о поклону свог возила, па су тај уговор и саобраћајну дозволу окривљени задржали као гаранцију да ће им оштећени донети новац. Након што је оштећени напустио стан у Београду, отишао је у полицију и пријавио случај.

 

Истом пресудом, суд је обавезао окривљене да солидарно исплате оштећеном на име накнаде нематеријалне штете за физичке болове и претрпљени страх износ од 660.000,00 динара, а окривљена Ћосић Биљана и накнаду материјалне штете у износу од 400 евра који новац је према пресуди окривљена узела из возила оштећеног. Од окривљених су одузети предмети који су били употребљени за извршење кривичног дела и обоје су обавезани да плате трошкове поступка.

 

Против наведене пресуде странке и браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Новом Саду.